ßßß Cookit - przepis na Zupa fasolowa z kaszą

Zupa fasolowa z kaszą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
fasola 200 gramów
bulion 2 litrów
grzyby suszone według uznania
kasza perłowa 2 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
cebula 2 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną fasolę zalać na noc zimnym bulionem (może być z kostki), a umytych kilka grzybków zimną wodą. Następnego dnia dodać do fasoli kaszę, grzyby pokrojone w paseczki i łyżkę masła.. Gotować pod przykryciem, uważając, by kasza nie wykipiała. Gdy fasola zmięknie, dodać zrumienione ma maśle drobno posiekane cebule i gotować jeszcze kilka minut. Zupę doprawić do smaku sola oraz pieprzem, a przed podaniem posypać posiekana natką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11159/Zupa-fasolowa-z-kasza