Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
fasola 200 gramów
bulion 2 litrów
grzyby suszone według uznania
kasza perłowa 2 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
cebula 2 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
fasolę zalać na noc zimnym
bulionem (może być z kostki), a umytych kilka
grzybków zimną
wodą. Następnego dnia dodać do
fasoli kaszę,
grzyby pokrojone w paseczki i łyżkę
masła.. Gotować pod przykryciem, uważając, by
kasza nie wykipiała. Gdy
fasola zmięknie, dodać zrumienione ma
maśle drobno posiekane
cebule i gotować jeszcze kilka minut. Zupę doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem, a przed podaniem posypać posiekana
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: