Jeżeli lubicie jak coś Wam chrupie w buzi to kaszotto jest dla Was. Chrupki groszek i marchewka powodują, że chce się jeść i jeść i jeść. … wracam do jedzenia.Składniki na 4 osoby1 szklanka kaszy pęczak2 łyżki klarowanego masła1 cebula750 ml bulionu warzywnego3 marchewki200 g mrożonego groszkupieprzsól w zależności czy bulion mamy słony czy nienatka pietruszkiWykonanie:Na patelni rozpuszczamy i rozgrzewamy masło. Dajemy pokrojona w kostkę cebule. Podsmażamy. Dodajemy kaszę pęczak i dokładnie mieszamy tak aby tłuszcz obtoczył wszystkie ziarenka. Zalewamy połową bulionu zostawiamy do gotowania cały czas sprawdzając czy nie trzeba dolać bulionu. Kiedy kasza wchłonie bulion dajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i zalewamy pozostałym bulionem. Gotujemy od czasu do czasu mieszając. Pod koniec dajemy groszek i gotujemy do czasu aż kasza wchłonie cały bulion.Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy natką pietruszki.