Wykonanie

Jeżeli może być risotto, to
czemu z pęczaku nie zrobić kaszotto z pęczaku? Nam bardzo posmakowało i znajdzie się na wigilijnym
stole...Składniki dla 4 osób:duży kubek pęczaku2
kubki bulionu (
bulionu ma być 2
razy tyle co
kaszy)
cebulagarść
grzybów suszonych3 łyżki
masłasól,
pieprz do smaku
Grzyby teoretycznie powinniśmy namoczyć, ale ja tego nie zrobiłam... Wrzuciłam je do
wody, trochę pogotowałam, odcedziłam, ostudziłam, pokroiłam na mniejsze kawałki.
Wody nie wylałam, przyda się!Na łyżce
masła usmażyłam drobno posiekaną
cebulę, wrzuciłam pęczak, podsmażyłam chwilkę, zalałam
bulionem i gotowałam ok. 25 minut, dodałam
grzyby, resztę
masła,
wodę z
grzybów i poddusiłam jeszcze 10 minut.Kaszotto podałam z pieczoną
szynką, ale to już w innym
poście...I gotowe!Smacznego :)