Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
fasola 200 gramów
kasza perłowa 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
grzyby suszone 2 sztuk
margaruna 2 łyżek stołowych
bulion warzywny 8 szklanek
natka pietruszki 2,5 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wypłukana
fasolę zalać wrzącą
wodą i po 3 h odcedzić i zalać
bulionem warzywnym (może być z kostki) i zagotować, gdy zawrze wsypać
kaszę, dodać pokrojone w paski, wcześniej namoczone,
grzyby razem z
wodą, w której się moczyły Oraz łyżkę
margaryny i wymieszać. Gotować pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania, jak
fasola będzie prawie miękka, wymieszać zupę ze zrumieniona na pozostałym tłuszczu posiekaną
cebulę oraz doprawić
pieprzem i
solą. Gotować jeszcze kilka minut, a przed podaniem posypać posiekaną
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: