ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofasola 200 gramówkasza perłowa 2 łyżek stołowychcebula 2 sztukgrzyby suszone 2 sztukmargaruna 2 łyżek stołowychbulion warzywny 8 szklaneknatka pietruszki 2,5 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wypłukana fasolę zalać wrzącą wodą i po 3 h odcedzić i zalać bulionem warzywnym (może być z kostki) i zagotować, gdy zawrze wsypać kaszę, dodać pokrojone w paski, wcześniej namoczone, grzyby razem z wodą, w której się moczyły Oraz łyżkę margaryny i wymieszać. Gotować pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania, jak fasola będzie prawie miękka, wymieszać zupę ze zrumieniona na pozostałym tłuszczu posiekaną cebulę oraz doprawić pieprzem i solą. Gotować jeszcze kilka minut, a przed podaniem posypać posiekaną natką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: