ßßß Cookit - przepis na Zupa fasolowa z kaszą perłową

Zupa fasolowa z kaszą perłową

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
fasola 200 gramów
kasza perłowa 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
grzyby suszone 2 sztuk
margaruna 2 łyżek stołowych
bulion warzywny 8 szklanek
natka pietruszki 2,5 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wypłukana fasolę zalać wrzącą wodą i po 3 h odcedzić i zalać bulionem warzywnym (może być z kostki) i zagotować, gdy zawrze wsypać kaszę, dodać pokrojone w paski, wcześniej namoczone, grzyby razem z wodą, w której się moczyły Oraz łyżkę margaryny i wymieszać. Gotować pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania, jak fasola będzie prawie miękka, wymieszać zupę ze zrumieniona na pozostałym tłuszczu posiekaną cebulę oraz doprawić pieprzem i solą. Gotować jeszcze kilka minut, a przed podaniem posypać posiekaną natką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8358/Zupa-fasolowa-z-kasza-perlowa