ßßß Cookit - przepis na Zupa fasolowe flaczki

Zupa fasolowe flaczki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
masło 3 łyżek stołowych
kostka rosołowa jarzynowa 2 sztuk
ziemniak 5 sztuk
fasola 200 gramów
warzywa mrożone w paczce 500 gramów
naleśnik 5 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
majeranek według uznania
imbir według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
Wykonanie:
Poprzedniego dnia zalać fasole letnią wodą, pozostawić na całą noc.(gotować w tej samej wodzie)
Gotować przez 15 minut i następnie należy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, mrożonkę warzywną, i kostki rosołowe rozpuszczone w szklance wody.
Gotować do miękkości, doprawić, poprószyć mąką.
Naleśniki należy pokroić w cienkie paseczki, tak aby przypominały prawdziwe flaczki i włożyć do zupy.
Podawać bardzo gorące.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3577/Zupa-fasolowe-flaczki