ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoczosnek 1 sztukjajka 1 sztukoliwa 2 łyżek stołowychser żółty 1 łyżek stołowychbułka czerstwa 1 sztukbulion drobiowy 1 litrówwino białe wytrawne 2 łyżek stołowychszałwia 1 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Pokrojoną w kostkę bułkę wymieszać z rozdrobnionym ząbkiem czosnku. Pozostałe oczyszczone ząbki czosnku wrzucić do garnka z bulionem (może być z kostki), gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż czosnek będzie miękki(ok. 15 min). Roztrzepane jajko wymieszane z startym żółtym serem, mieszając, cienkim strumieniem wlewać do zupy. Mieszając podgrzewać, nie dopuszczając do wrzenia, aż zupa zgęstnieje. Wlać wino i wszystko zmiksować. Doprawić zupę solą oraz pieprzem. Podawać z grzankami przygotowanymi z bułki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: