Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
czosnek 1 sztuk
jajka 1 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
ser żółty 1 łyżek stołowych
bułka czerstwa 1 sztuk
bulion drobiowy 1 litrów
wino białe wytrawne 2 łyżek stołowych
szałwia 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Pokrojoną w kostkę
bułkę wymieszać z rozdrobnionym ząbkiem
czosnku. Pozostałe oczyszczone ząbki
czosnku wrzucić do garnka z
bulionem (może być z kostki), gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż
czosnek będzie miękki(ok. 15 min). Roztrzepane
jajko wymieszane z startym
żółtym serem, mieszając, cienkim strumieniem wlewać do zupy. Mieszając podgrzewać, nie dopuszczając do wrzenia, aż zupa zgęstnieje. Wlać
wino i wszystko zmiksować. Doprawić zupę
solą oraz
pieprzem. Podawać z grzankami przygotowanymi z
bułki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: