ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorosół esencjonalny z kurczaka 1 litrówcytryna 2 sztuknatka pietruszki według uznaniaśmietana 150 mililitrówryż jaśminowy według uznaniapieprz biały według uznaniawermut biały wytrawny 2 łyżek stołowychWykonanie:Jedną wyszorowana cytrynę przekroić na pół, wycisnąć sok, dodać do rosołu i wrzucić wyciśnięte połówki, żeby zupa przeszła aromatem ze skórki. Zagotować i dodać śmietanę rozprowadzoną w niewielkiej ilości zupy. Wyjąć połówki cytryny, a zupę doprawić pieprzem. Podawać z ugotowanym ryżem i posiekana natką. Do każdego talerza włożyć plasterek cytryny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: