ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopietruszka 1 sztukseler 0,25 sztukmarchewka 1 sztukoliwa 2 łyżek stołowychwoda 1 szklanekwino wytrawne 1 szklanekliść laurowy 3 sztukziele angielske 4 sztukpieprz 5 ziarnaWykonanie:Oczyszczoną, pokrojoną pietruszkę, seler i marchew podsmażyć na 2 łyżkach oliwy.Wodę zagotować z winem, listkami laurowymi, ziarnem pieprzu i ziela angielskiego, wystudzić.Mięso włożyć do foliowego woreczka i dobrze rozbić pięścią, obłożyć podsmażonymi warzywami i zalać zimna marynatą. Zamknąć i trzymać 2 dni w lodowce.Zamarynowane mięso po przyrządzeniu będzie kruche i aromatyczne.Uwagi:Wino wytrawne białe - do cielęciny, drobiu i wieprzowiny.Wino wytrawne czerwone - do wołowiny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: