Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
twarożek śmietankowy 400 gramów
mleko 7 łyżek stołowych
morele suszone 120 gramów
orzech włoski 80 gramów
tymianek 0,5 sztuk
ser żółty 350 gramów
pumpernikel 2 sztuk
masło 20 gramów
sałata według uznaniapołówki
moreli z puszki według uznania
sól według uznania
pieprz biały według uznaniaWykonanie:
Twarożek zmiksować z
mlekiem, doprawić
solą i
pieprzem. Opłukany
tymianek posiekać.
Suszone morele pokroić w drobną kostkę, a
orzechy posiekać. Przygotowane składniki dodać do masy serowej i dokładnie wymieszać. Formę wyłożyć folią aluminiową. Na spodzie ułożyć kilka plastrów
żółtego sera tak, aby zachodziły na siebie i ścianki formy na wysokość 2 cm. Posmarować połową masy twarogowej. Przykryć kolejna warstwą plastrów
żółtego sera. Rozsmarować pozostałą masę
twarogową i przykryć resztą
żółtego sera.
Pumpernikiel z jednej strony posmarować
masłem. Ułożyć na pasztecie,
masłem do dołu, lekko przycisnąć. Przykryć folią i wstawić do lodówki na 0k. 4 godziny. Wyjąć na półmisek i usunąć folię. Gotowe danie udekorować
sałatą,
morelami z puszki i listkami
tymianku.Uwagi:
Tymianek świeży można zastąpić
tymiankiem suszonym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Potrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: