Wykonanie
« Powrót  
![](/Data/Images/ksiazka-kucharska.pl\przepis_slash_11515_slash_Makaron-z-tunczykiem-i-rodzynkami/l/2097396662.jpg)
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron kokardki 500 gramów
oliwa 0,5 szklanek
cebula 2 sztuk
czosnek 3 ząbki
sól 0,5 łyżek deserowych
pieprz 0,25 łyżek deserowych
tuńczyk w oleju 2 puszka
kapary 2,5 łyżek stołowych
rodzynki 0,75 szklanek
natka pietruszki 0,5 szklanekWykonanie:W osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny
oliwy ugotować al dente
makaron. Odcedzić i przełożyć do garnka, pozostawiając szklankę
wody z gotowania.Na rozgrzaną w rondlu
oliwę wrzucić oczyszczona, posiekana
cebulę oraz
czosnek. Oprószyć
solą oraz
pieprzem i smażyć ok. 8 minut na złoty kolor. Dodać osączonego
tuńczyka,
kapary,
rodzynki i posiekana
natkę. Wlać tyle
wody z gotowania
makaronu, aby sos był gęsty. Przygotowanym sosem polać
makaron, lekko wymieszać i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: