ßßß Cookit - przepis na Makaron z tuńczykiem i rodzynkami

Makaron z tuńczykiem i rodzynkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
makaron kokardki 500 gramów
oliwa 0,5 szklanek
cebula 2 sztuk
czosnek 3 ząbki
sól 0,5 łyżek deserowych
pieprz 0,25 łyżek deserowych
tuńczyk w oleju 2 puszka
kapary 2,5 łyżek stołowych
rodzynki 0,75 szklanek
natka pietruszki 0,5 szklanek
Wykonanie:
W osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy ugotować al dente makaron. Odcedzić i przełożyć do garnka, pozostawiając szklankę wody z gotowania.
Na rozgrzaną w rondlu oliwę wrzucić oczyszczona, posiekana cebulę oraz czosnek. Oprószyć solą oraz pieprzem i smażyć ok. 8 minut na złoty kolor. Dodać osączonego tuńczyka, kapary, rodzynki i posiekana natkę. Wlać tyle wody z gotowania makaronu, aby sos był gęsty. Przygotowanym sosem polać makaron, lekko wymieszać i od razu podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Makaronem
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11515/Makaron-z-tunczykiem-i-rodzynkami