ßßß Cookit - przepis na Kulebiak syberyjski

Kulebiak syberyjski

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ciasto francuskie 500 gramów
łosoś surowy 200 gramów
halibut surowy 200 gramów
wino białe wytrawne 1 szklanek
wywar warzywny 1 szklanek
cebula dymka 3 sztuk
kawior czerwony 50 gramów
jajka 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Ułożone obok siebie płaty ciasta rozmrozić. Zagotować wywar, włożyć obie umyte, oczyszczone z ości ryby i gotować 25 minut na małym ogniu. Ryby wyjąć. Oczyszczoną, posiekana dymkę razem z połowa szczypiorku przesmażyć na maśle. Płaty ciasta ułożyć jeden na drugim i rozwałkować na prostokąt. Na środku ułożyć łososia, posmarować kawiorem, przykryć halibutem, a na wierzchu ułożyć cebule. Brzegi ciasta założyć jeden na drugi, krótsze końce zawinąć i skleić jak pierogi. Kulebiak ułożyć zlepieniem do dołu na blasze wyścielonej pergaminem. Na środku kulebiaka wyciąć otworek, włożyć rulonik folii aluminiowej, aby farsz mógł odparować w trakcie pieczenia. Roztrzepanym jajkiem posmarować kulebiak i piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 230 stopni. podawać gorący.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Francuska
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9485/Kulebiak-syberyjski