Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ciasto francuskie 500 gramów
łosoś surowy 200 gramów
halibut surowy 200 gramów
wino białe wytrawne 1 szklanek
wywar warzywny 1 szklanek
cebula dymka 3 sztuk
kawior czerwony 50 gramów
jajka 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowychWykonanie:Ułożone obok siebie płaty ciasta rozmrozić. Zagotować
wywar, włożyć obie umyte, oczyszczone z ości
ryby i gotować 25 minut na małym ogniu.
Ryby wyjąć. Oczyszczoną, posiekana
dymkę razem z połowa
szczypiorku przesmażyć na
maśle. Płaty ciasta ułożyć jeden na drugim i rozwałkować na prostokąt. Na środku ułożyć
łososia, posmarować
kawiorem, przykryć
halibutem, a na wierzchu ułożyć
cebule. Brzegi ciasta założyć jeden na drugi, krótsze końce zawinąć i skleić jak pierogi. Kulebiak ułożyć zlepieniem do dołu na blasze wyścielonej pergaminem. Na środku kulebiaka wyciąć otworek, włożyć rulonik folii aluminiowej, aby farsz mógł odparować w trakcie pieczenia. Roztrzepanym
jajkiem posmarować kulebiak i piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 230 stopni. podawać gorący.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaKuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: