Wykonanie
« Powrót
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyb 2 kilogramów
cebula 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
jajko 2 sztuk
Wykonanie:
1.
Grzyby oczyścić, umyć i pokroić w paski. Wrzucić na wrzątek, gotować 5 min. i odlać na sito, przelać gorącą
wodą.
2. W rondlu rozpuścić
masło, wrzucić
grzyby. Podlać
wodą do połowy wysokości.
3.
Cebulę pokroić w półtalarki i wrzucić do
grzybów.
4. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając, aby nie przywarły i ewentualnie uzupełnić
wodę. Wsypać
sól i
pieprz.
5. Po 30 min. duszenia wbić
jajka, szybko rozmieszać i ledwo się zetną, zdjąć z ognia.
Grzyby przed wbiciem
jajek nie mogą być zbyt rzadkie. Podawać z gotowanymi
ziemniakami z
wody.
Uwagi:
grzyby:
borowiki, koźlarze, podgrzybki,
maślaki,
kurki i gąski, im większy wybór tym smaczniej
Potrawy z
GrzybówPotrawy z Jaj
Komentarze:
Autor: onola
Data: 2009-04-09 i wszystko posypane
koperkiem:)
Autor: czarna_hanka
Data: 2009-04-03
Polecam ten przepis! Sama stosuję go od dawna! Świetnym dodatkiem do tego zestawu jest podsmażona
kiełbaska!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: