Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
grzyb 2 kilogramów
cebula 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
jajko 2 sztukWykonanie:1.
Grzyby oczyścić, umyć i pokroić w paski. Wrzucić na wrzątek, gotować 5 min. i odlać na sito, przelać gorącą
wodą.2. W rondlu rozpuścić
masło, wrzucić
grzyby. Podlać
wodą do połowy wysokości.3.
Cebulę pokroić w półtalarki i wrzucić do
grzybów.4. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając, aby nie przywarły i ewentualnie uzupełnić
wodę. Wsypać
sól i
pieprz.5. Po 30 min. duszenia wbić
jajka, szybko rozmieszać i ledwo się zetną, zdjąć z ognia.
Grzyby przed wbiciem
jajek nie mogą być zbyt rzadkie. Podawać z gotowanymi
ziemniakami z
wody.Uwagi:
grzyby:
borowiki, koźlarze, podgrzybki,
maślaki,
kurki i gąski, im większy wybór tym smaczniejPotrawy z
GrzybówPotrawy z JajKomentarze:Autor: onolaData: 2009-04-09 i wszystko posypane
koperkiem:)Autor: czarna_hankaData: 2009-04-03Polecam ten przepis! Sama stosuję go od dawna! Świetnym dodatkiem do tego zestawu jest podsmażona
kiełbaska!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: