Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
tuńczyka w oleju 2 puszka
przecier pomidorowy 1 puszkasłodka
kukurydza 1 puszka
czosnek 4 ząbki
cebula 1 sztuk
oliwa z oliwek 4 łyżek stołowych
koperek 2 gałązki
makaron 200 gramów
sól 1 szczypta
ser wędzony 100 gramówWykonanie:Do gotującej się
wody wlewamy 2 łyżki
oliwy z oliwek i wsypujemy szczyptę
soli oraz wrzucamy 2 ząbki
czosnku.W takiej wodzie gotujemy
makaron ok 11 minut.Na patelni rozgrzewamy
oliwę z oliwek wsypujemy pokrojona w kostkę
cebule.Smażymy aż się zeszkli,następnie dodajemy
przecier pomidorowy,
tuńczyka,
kukurydze oraz roztarty
czosnek.Dusimy to wszystko około 3 minut. Na
makaron wykładamy uprzednio przygotowany farsz i posypujemy startym
wędzonym serem i
koperkiem.Gotowe.Palce lizać.Autor: marissimaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemKomentarze:Autor: kicia-777Data: 2010-12-09bardzo dobre polecamAutor: AgaData: 2010-08-24Bardzo dobre danie. Polecam.
Tuńczyk może być w wodzie lub sobie własnym:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: