ßßß Cookit - przepis na Koperkowy sernik

Koperkowy sernik

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
ser mielony 500 gramów
koperek 5 łyżek stołowych
jajka 3 sztuk
margaryna 1 łyżek stołowych
bułka tarta 100 gramów
oliwa 1 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa 1 szczypta
masło 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą. Masło utrzeć dodając po żółtku i mielony ser. utartą masę wymieszać z posiekanym koperkiem, wsypać trochę bułki tartej, sól, pieprz i gałkę. Na końcu delikatnie połączyć z pianą z białek ubitą na sztywno. Przełożyć do przygotowanego naczynia, skropić oliwą. Upiec na jasno złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać na ciepło lub na zimno.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7642/Koperkowy-sernik