Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
ser mielony 500 gramów
koperek 5 łyżek stołowych
jajka 3 sztuk
margaryna 1 łyżek stołowych
bułka tarta 100 gramów
oliwa 1 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa 1 szczypta
masło 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Naczynie żaroodporne wysmarować
margaryną i obsypać
bułką tartą.
Masło utrzeć dodając po
żółtku i mielony
ser. utartą masę wymieszać z posiekanym
koperkiem, wsypać trochę
bułki tartej,
sól,
pieprz i gałkę. Na końcu delikatnie połączyć z pianą z
białek ubitą na sztywno. Przełożyć do przygotowanego naczynia, skropić
oliwą. Upiec na jasno złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać na ciepło lub na zimno.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: