ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane koperkiem podsmażane na maśle

Jajka faszerowane koperkiem podsmażane na maśle

nazwa

Wykonanie

Przepyszne jajka, których przygotowanie zajmuje chwilę, ale efekt jest wyśmienity. Absolutny hit od kilkunastu lat, polecam każdemu spróbować. Przepis pochodzi od mojej mamy.
Składniki: ( 8 porcji)
4 jajka
1 pęczek koperku
2-3 łyżki majonezu
sól, pieprz
bułka tarta
masło do smażenia
Sposób przygotowania:
Ugotuj jajka na twardo, około 7 minut od zagotowania się wody. Następnie włóż do miseczki z zimną wodą. Nie obieraj ze skorupki! Przetnij jajka wzdłuż na pół ostrym nożem, delikatnie, żeby nie uszkodzić skorupki. Wyjmij łyżeczką jajka ze skorupek i włóż masę do miski. Umyj koperek, posiekaj i wrzuć do miski. Dodaj majonez, sól, pieprz i delikatnie wymieszaj łyżką. Napełnij puste skorupki gotowym farszem. Przed samym podaniem, panieruj w bułce tartej tylko od strony farszu i smaż na rozgrzanym maśle, kilka minut, aż jajka nabiorą złotego koloru. Smacznego!
Źródło:http://barbaramariawkuchni.blogspot.com/2015/03/jajka-faszerowane-koperkiem-podsmazane.html