ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 400 gramówpomidory siekane z ziołami 1 puszkawoda 150 mililitrówcebula 2 sztukczosnek 2 sztukoliwa z oliwek 50 mililitrówsól według uznaniapieprz według uznanianatka piertruszki według uznaniaśmietanka 18% Pilos według uznaniaWykonanie:Oczyszczona cebule i czosnek drobno posiekać. Sparzone wrzątkiem pomidory obrać ze skórki i pokroić na kawałki. W rondlu na rozgrzanej oliwie zeszklić cebule z czosnkiem, dodać przygotowane pomidory, siekane pomidory z ziołami, wlać wodę, doprawić solą, gotować pod przykryciem 30 minut. Gotowa zupę doprawić do smaku pieprzem i rozlać do miseczek. Bezpośrednio przed podaniem włożyć do każdej miski łyżkę gęstej śmietany i posypać posiekana natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: