ßßß Cookit - przepis na Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta czerwona 0.5 sztuk
jabłko kwaskowate 2 sztuk
sok z cytryny 0.5 sztuk
rodzynki 2 łyżek stołowych
słonecznik kiełki 10 dekagramów
oliwa 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
Wykonanie:
Poszatkować drobno kapustę, zetrzeć na grubej tarce jabłka. Do salaterki włożyć kapustę, starte jabłka, namoczone uprzednio przez około 2 godziny rodzynki i ziarna słonecznika, wlać sok z cytryny i oliwę, doprawić pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać.
Uwagi:
Kiełki słonecznika lub ziarna słonecznika
Jarzyny i Pasztety weg.
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/973/Surowka-z-czerwonej-kapusty