« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokapusta czerwona 0.5 sztukjabłko kwaskowate 2 sztuksok z cytryny 0.5 sztukrodzynki 2 łyżek stołowychsłonecznik kiełki 10 dekagramówoliwa 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniaWykonanie:Poszatkować drobno kapustę, zetrzeć na grubej tarce jabłka. Do salaterki włożyć kapustę, starte jabłka, namoczone uprzednio przez około 2 godziny rodzynki i ziarna słonecznika, wlać sok z cytryny i oliwę, doprawić pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać.Uwagi:Kiełki słonecznika lub ziarna słonecznikaJarzyny i Pasztety weg.SurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: