ßßß Cookit - przepis na Surówka z Czerwonej Kapusty II

Surówka z Czerwonej Kapusty II

nazwa

Wykonanie

Warzywa na naszych talerzach powinny dominować nad resztą pożywienia. Dlatego warto robić surówki. Taka, może zastąpić też podwieczorek czy kolację. Prosta, smaczna i zdrowa.
Ps. wychodzi na to, że to pierwszy udokumentowany przepis, który pochodzi z mojej diety zdrowotnej ;)
Składniki:
300 g czerwonej kapusty
1 jabłko
30 g szalotki
2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
2 łyżki soku z cytryny
Kapustę poszatkuj, posól i ugnieć ręką. Dodaj starte na tarce jabłko i posiekaną szalotkę. Wlej sok z cytryny i olej. Dopraw do smaku solą i pierzem.
SMACZNEGO!
źródło: przepis własny
Źródło:http://nikolodkuchni.blogspot.com/2014/05/surowka-z-czerwonej-kapusty-ii.html