Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron rurki 400 gramów
cebula 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
papryczka chili 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
pomidory konserwowe 1 puszka
bulion warzywny 1 kostek
rukola 200 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować
makaron w/g przepisu na opakowaniu. Oczyszczoną
cebulę,
czosnek i papryczkę drobno posiekać i podsmażyć na
oliwie. Dodać zmiksowane razem z zalewą
pomidory. W kruszyć kostkę
bulionu i zagotować. Sos wymieszać z
makaronem i posypać oczyszczoną
rukolą. Od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
MakaronemSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: