ßßß Cookit - przepis na Babka pomarańczowa

Babka pomarańczowa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 300 gramów
mąka ziemniaczana 100 gramów
masło 250 gramów
cukier 150 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
jajka 5 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
budyń waniliowy 2 sztuk
mleko 50 mililitrów
pomarańcze 4-5 sztuk
Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Powoli dodawać jajka, a na koniec sypkie składniki. Wlać mleko i sok z pomarańczy. Dokładnie wymieszać, przełożyć do foremki. Piec w temperaturze 180st.C, przez około 40 minut.
Autor: Floress
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8751/Babka-pomaranczowa