Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jajka ugotowane 4 sztuk
pomidory 4 sztuk
majonez 4 łyżek stołowych
rzodkiewki 3 sztuk
kiełbasa, plasterki 8 sztuk
odórek kiszony, plasterki 4 sztuk
szczypiorek według uznania
rzeżucha według uznania
rukola według uznaniaWykonanie:
Pomidory opłukać i osuszyć. Każdemu ściąć z wierzchu grubszy plaster (ok. 1/3
pomidora). Ostrożnie wydrążyć miąższ. Puste
pomidorowe gniazda ustawić na sicie do góry dnem, aby dobrze wyciekł sok. Do każdego z
pomidorów włożyć po łyżce
majonezu. Każde
jajko z cieńszej strony naciąć trzykrotnie. W jedno nacięcie włożyć po 2 plasterki
kiełbasy, w drugie plasterki
rzodkiewki i wąsy
szczypiorku, a w trzecie plastry
ogórka kiszonego.
Jajka umieścić w
pomidorowych gniazdach. Brzegi
pomidorów posypać
rzeżuchą.
Pomidory ustawić na półmisku przybranym
rukolą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajWielkanocKomentarze:Autor: pawlo1404Data: 2008-12-12Super pomysł!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: