Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 4 sztuk
jajka 4 sztuk
majonez 4 łyżek stołowych
szczypiorek według uznania
rzodkiewki według uznania
kiełbasa 8 plastry
ogórek kiszony 4 plastryWykonanie:Umyć 4 średniej wielkości
pomidory, z ciąć czapeczki, wydrążyć miąższ i do każdego włożyć po łyżce
majonezu. Ugotowane na twardo
jajka obrać i każde z cieńszej strony naciąć trzykrotnie. W jedno nacięcie włożyć po 2 plasterki
kiełbasy, w drugie plasterki
rzodkiewki i wąsy
szczypiorku, a w trzecie plastry
ogórka kiszonego.
Jajka umieścić w
pomidorowych gniazdkach. Brzegi udekorować
majonezem.
Pomidory ustawić na półmisku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: