Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
makaron 250 gramów
rodzynki 50 gramów
orzechy włoskie 50 gramów
miód 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
likier kokosowy 4 łyżek stołowychtłuszcz według uznaniaWykonanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Rodzynki namoczyć w
alkoholu,
orzechy posiekać.Osączony, jeszcze ciepły
makaron połączyć z
masłem i
rodzynkami wymieszanymi z
miodem i
alkoholem, w którym się moczyły. Przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Zapiekać w piekarniku ok.20 minut w 170 stopniach.Uwagi:
makaron kokardki,
likier kokosowy lub
rumAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MakaronemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: