Wykonanie
Zaczynam dzisiaj dzień od
makaronu na słodko, bo zamierzam trochę poćwiczyć, potrzebuję zatem porządnego
kopa, bo i dzień zapowiada się zabiegany...No i co, nie chce mi się
twarogu czy coś tam, wybrałam więc nudle, dobra alternatywa dla
pieczywa;)Aha, najważniejsze,
miodu użyłam z polskiej pasieki, wielokwiatowego,
nektarowego, niebo w gębie!!!Przygotowanie: 15 minutKoszt: kilka złotych (
miód posiadam na stanie)Składniki:odrobina
makaronułyżeczka
masła2 łyżki
miodukilka
rodzynek (dobrego gatunku)
Makaron gotuję al dente. Odcedzam, odstawiam na moment na bok.W tym czasie rozpuszczam na patelni
masło, dodaję
miód, mieszam na małym ogniu, nie przypalam, dodaję
makaron, mieszam wszystko razem, nakładam do miski, posypuję
rodzynkami i jeeem!!:)Smacznego dnia;)
...
makaron nabrał
miodowego aromatu, nie ocieka
słodyczą,polecam wszystkim łasuchom;)