ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomakaron łazanki 500 gramówrodzynki 100 gramóworzechy włoskie 100 gramówmiód 3 łyżek stołowychrum 3 łyżek stołowychmasło 4 łyżek stołowychcukier 2 łyżek stołowychWykonanie:Łazanki ugotować i gorące wymieszać z 2 łyżkami masła. Sparzone rodzynki moczyć w rumie 20 minut. Orzechy posiekać i połączyć z rodzynkami, i miodem połączonym z rumem pozostałym po moczeniu rodzynek. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, włożyć połowę łazanek i rozłożyć na nich orzechy z rodzynkami i miodem, przykryć pozostałymi łazankami i posypać posiekanymi orzechami. Skropić roztopionym masłem i zapiekać w piekarniku 25 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MakaronemWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: