Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
makaron wstążki 250 gramów
mak mielony 250 gramów
masło 150 gramów
rodzynki 50 gramów
orzechy włoskie 50 gramów
miód 2 łyżek stołowych
cukier według uznaniaWykonanie:Ugotowany
makaron wymieszać z łyżką
masła.Zmielony trzykrotnie
mak wymieszać z wymoczonymi
rodzynkami i posiekanymi
orzechami. Przyprawić do smaku
miodem oraz
cukrem. W żaroodpornym naczyniu, wysmarowanym
masłem, ułożyć warstwami
makaron i słodką masę
makową. Na wierzchu powinien być
makaron, skropiony resztą
masła. Przykryć i lekko zapiec.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MakaronemWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: