ßßß Cookit - przepis na Kluski z makiem

Kluski z makiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
makaron wstążki 250 gramów
mak mielony 250 gramów
masło 150 gramów
rodzynki 50 gramów
orzechy włoskie 50 gramów
miód 2 łyżek stołowych
cukier według uznania
Wykonanie:
Ugotowany makaron wymieszać z łyżką masła.Zmielony trzykrotnie mak wymieszać z wymoczonymi rodzynkami i posiekanymi orzechami. Przyprawić do smaku miodem oraz cukrem. W żaroodpornym naczyniu, wysmarowanym masłem, ułożyć warstwami makaron i słodką masę makową. Na wierzchu powinien być makaron, skropiony resztą masła. Przykryć i lekko zapiec.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Makaronem
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3417/Kluski-z-makiem