Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
sandacz 1 kilogramówmasa marcepanowa 4 dekagramów
olej 2 dekagramów
sól według uznania
natka pietruszki 1 łyżek deserowychWykonanie:
Sandacza sprawić, opłukać, odfiletować ze skórką. Pokroić na porcje, posolić, zostawić na 1 godzinę w chłodnym miejscu.
Rybę osuszyć, posmarować stopionym
masłem (2 dkg). Ruszt posmarować
olejem, ułożyć na nim kawałki
ryby i piec po ok. 5 minut z każdej strony. Gdy
ryba jest zrumieniona i przy nakłuciu patyczkiem lub widelcem wydziela
mleczny sok, zdjąć z rusztu. Podawać z kawałkami
masła i posypać posiekaną
pietruszką.Potrawy z GrillaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: