ßßß Cookit - przepis na Pikle z koprem

Pikle z koprem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ogórek 500 gramów
ocet 3 szklanek
sól według uznania
cukier puder 3 łyżek stołowych
gorczyca 2 łyżek stołowych
koniak 2 łyżek stołowych
pieprz czarny 2 łyżek stołowych
koperek 6 sztuk
Wykonanie:
Ogórki przekroić wzdłuż na ćwiartki. Włożyć do cedzaka i posypać solą a następnie przykryć ściereczką i zostawić na noc. Przepłukać zimną wodą i dokładnie odsączyć. W garnku wymieszać ocet, cukier puder i ziarna gorczycy, kopru oraz pieprzu. Zagotować, zmniejszyc płomień i gotować 5 minut. Ogórki ułożyć w słoju wraz z gałązkami kopru i zalać octem z przyprawami. Lekko je wcisnąć w zalewę, aby usunąć resztę powietrza - ogórki powinny być w całości zanurzone w zalewie. Zamknąć słój i wstawić w chłodne miejsce, przynajmniej na 3 tygodnie przed planowanym spożyciem.
Uwagi:
koperek w gałązce, małe ogórki
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1064/Pikle-z-koprem