Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ogórek 500 gramów
ocet 3 szklanek
sól według uznania
cukier puder 3 łyżek stołowych
gorczyca 2 łyżek stołowych
koniak 2 łyżek stołowych
pieprz czarny 2 łyżek stołowych
koperek 6 sztukWykonanie:
Ogórki przekroić wzdłuż na ćwiartki. Włożyć do cedzaka i posypać
solą a następnie przykryć ściereczką i zostawić na noc. Przepłukać zimną
wodą i dokładnie odsączyć. W garnku wymieszać
ocet,
cukier puder i ziarna
gorczycy,
kopru oraz
pieprzu. Zagotować, zmniejszyc płomień i gotować 5 minut.
Ogórki ułożyć w słoju wraz z gałązkami
kopru i zalać
octem z przyprawami. Lekko je wcisnąć w zalewę, aby usunąć resztę powietrza -
ogórki powinny być w całości zanurzone w zalewie. Zamknąć
słój i wstawić w chłodne miejsce, przynajmniej na 3 tygodnie przed planowanym spożyciem.Uwagi:
koperek w gałązce, małe
ogórkiPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: