Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 44(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
oliwa z oliwek 1.5 litrów
sól według uznania
orzechy włoskie 50 gramów
pieprz ziarnisty według uznania
liść laurowy 2 sztuk
czosnek 4 ząbki
szałwia 3 sztuklawenda 2 sztuk
rozmaryn 2 sztuk
tymianek 2 sztuk
ser owczy 11 kilogramówWykonanie:
Ser pokroić w kawałki, miejsca cięcia natrzeć
solą.
Zioła ostrożnie opłukać, osuszyć.
Czosnek obrać, przekroić na pół. Kawałki
sera,
zioła,
czosnek,
pieprz,
liście laurowe i
orzechy włożyć do dużego słoja, zalać
oliwą (
ser musi być przykryty)i zamknąć. Pozostawić w chłodnym ciemnym miejscu (ale nie w lodówce) na około 2 tygodnie.
Ser trzeba spożyć w ciągu 2-3 tygodni.Uwagi:
Tymianek, lawenda,
rozmaryn w gałązce,
szałwia w listkachPotrawy z
seremPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: