ßßß Cookit - przepis na Pasta warzywna

Pasta warzywna

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
papryka 2 sztuk
marchewka 3 sztuk
cebula 2 sztuk
seler 1 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
vegeta 1 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 300 mililitrów
cukier 5 łyżek stołowych
chili 1 łyżek deserowych
ocet 2 łyżek stołowych
żelfix 1 sztuk
woda 1,2 litrów
Wykonanie:
Razem warzyw powinno być ok. 1 kilograma, oczyścić je i pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej włożyć warzywa, posypać vegetą, mieszając, smażyć kilka minut. Wlać litr wody i gotować warzywa do miękkości. Dodać koncentrat wymieszany z o,2l wody, cukier i chili. Warzywa zmiksować, dodać ocet i we. jeszcze doprawić. Wsypać żelfix i wymieszać. Mieszając, chwilę podgrzewać. Przełożyć do słoiczków i mocno zakręcić. Ułożyć do góry dnem i całkowicie ostudzić.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10576/Pasta-warzywna