Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
papryka 2 sztuk
marchewka 3 sztuk
cebula 2 sztuk
seler 1 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
vegeta 1 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 300 mililitrów
cukier 5 łyżek stołowych
chili 1 łyżek deserowych
ocet 2 łyżek stołowychżelfix 1 sztuk
woda 1,2 litrówWykonanie:Razem warzyw powinno być ok. 1 kilograma, oczyścić je i pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać
olej włożyć warzywa, posypać
vegetą, mieszając, smażyć kilka minut. Wlać litr
wody i gotować warzywa do miękkości. Dodać koncentrat wymieszany z o,2l
wody,
cukier i
chili. Warzywa zmiksować, dodać
ocet i we. jeszcze doprawić. Wsypać żelfix i wymieszać. Mieszając, chwilę podgrzewać. Przełożyć do słoiczków i mocno zakręcić. Ułożyć do góry dnem i całkowicie ostudzić.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: