ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2.5 szklanekmąka ziemniaczana 0.5 szklanekmargaryna 1 kostekcukier 0.75 szklanekcukier waniliowy 10 gramówjajko 4 sztukproszek do pieczenia 1.5 łyżek deserowychmalina 400 gramówczekolada mleczna 200 gramówWykonanie:Margarynę utrzeć z cukrami. Ciągle ucierając kolejno wbijać jajka, dodać mąki wymieszane z proszkiem. Zamrożone maliny przesypać 2 łyżkami mąki i wymieszać z ciastem. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach, na złoty kolor.Zimną babkę oblać roztopioną czekoladą.Uwagi:mrożone malinyAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: