ßßß Cookit - przepis na Babka malinowa

Babka malinowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 2.5 szklanek
mąka ziemniaczana 0.5 szklanek
margaryna 1 kostek
cukier 0.75 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
jajko 4 sztuk
proszek do pieczenia 1.5 łyżek deserowych
malina 400 gramów
czekolada mleczna 200 gramów
Wykonanie:
Margarynę utrzeć z cukrami. Ciągle ucierając kolejno wbijać jajka, dodać mąki wymieszane z proszkiem. Zamrożone maliny przesypać 2 łyżkami mąki i wymieszać z ciastem. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach, na złoty kolor.Zimną babkę oblać roztopioną czekoladą.
Uwagi:
mrożone maliny
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3949/Babka-malinowa