Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
makaron linguini 500 gramów
oliwa według uznania
brokuły 300 gramów
boczek wędzony 200 gramów
pieczarki 120 gramów
śmietana 400 mililitrówWykonanie:
Makaron wrzucić na osoloną
wodę, gotować kilka minut i odcedzić (później podgotuje się jeszcze w sosie). Wyłożyć go na płaska blachę, polewając niewielka ilością
oliwy. Mieszać, aby się nie skleił i szybko wystygł. Oczyszczone różyczki
brokułów blanszować 4 minuty we wrzątku, osaczyć je i zahartować w zimnej wodzie. Na suchej patelni uprażyć na suchej patelni, dodać oczyszczone, pokrojone
pieczarki, mieszając, smażyć 5 minut. Dodać
brokuły, mieszając, zalać
śmietaną. Gdy
śmietana zacznie wrzeć, dodać
makaron i podgotować, aż sos się zagęści. Można też dodać starty twardy
żółty ser.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia WłoskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: Asia1991Data: 2011-11-16
boczek prazysz na suchej patelni :)Autor: gdaData: 2011-06-18a
czemu nie ma napisane kiedy i jak podać
boczek,który jest w przepisie?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: