ßßß Cookit - przepis na Spaghetti z pieczarkami i błękitnym serem

Spaghetti z pieczarkami i błękitnym serem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
spaghetti 350 gramów
boczek wędzony 6 plastry
pieczarki 250 gramów
szpinak 200 gramów
ser błękitny 100 gramów
Wykonanie:
Makaron zgotować wg przepisu na opakowaniu. Boczek pokroić na kawałki, a oczyszczone pieczarki na plasterki. Boczek ułożyć na rozgrzanej patelni, a kiedy będzie chrupiący i wytopi się z niego tłuszcz, wrzucić grzyby i smażyć 4 minuty. Dodać odcedzony makaron, oczyszczony szpinak i pokruszony ser. Mieszając podgrzewać 3 minuty, aż szpinak zmięknie, a ser zacznie się topić. Rozłożyć na talerze.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Makaronem
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9444/Spaghetti-z-pieczarkami-i-blekitnym-serem