ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojabłka 4 sztukcytryna 1 sztukrodzynki 4 łyżek stołowychrum 4 łyżek stołowychmigdały 8 łyżek stołowychdżem pomarańczowy 4 łyżek stołowychmiód 2 łyżek stołowychmasło 2 łyżek stołowychgoździki mielone 1 szczyptaCynamon 1 szczyptaimbir 1 szczyptaWykonanie:Umyte, osączone rodzynki skropić rumem. Umytym, osuszonym kwaśnym jabłkom odkroić wierzchy i wykroić gniazda nasienne. Z wyszorowanej cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Wnętrze jabłka skropić cytrynowym sokiem.Posiekane migdały wymieszać z rodzynkami, dżemem oraz miodem. Doprawić skórką cytrynową, goździkami, cynamonem oraz imbirem.Przygotowanym nadzieniem napełnić jabłka i obłożyć wiórkami masła. Ułożyć jabłka na kawałkach folii aluminiowej i szczelnie zawinąć. Ustawić na ruszcie i piec ok. 20 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: