ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoogórki 750 gramówcebula 600 gramówpapryka czerwona 400 gramówsól 3 łyżek stołowychocet 0,5 litrówcukier 300 gramówkurkuma suszona 2 łyżek stołowychkoper suszony 2 łyżek stołowychgorczyca 1 łyżek stołowychWykonanie:Wyszorowane ogórki, nie obierając, pokroić w plastry grubości 1 cm. Oczyszczoną cebulę pokroić na grube talarki. Oczyszczona paprykę pokroić na paski. Wszystkie warzywa wymieszać, posypać solą, przykryć i odstawić do lodówki na noc.Zalewa: wymieszać ocet, cukier, kurkumę, koper i gorczycę. Gotować na małym ogniu 10 minut.Umyte słoje napełniać warzywami razem z powstałym sokiem, wlać wrzącą zalewę i natychmiast zamykać. Słoiki postawić na 2 minuty do góry dnem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Przetwory weg.Komentarze:Autor: kasia30Data: 2010-08-13Ogórki wspaniałe,może trochę dużo octu.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: