ßßß Cookit - przepis na Ogórki po szwedzku

Ogórki po szwedzku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ogórki 750 gramów
cebula 600 gramów
papryka czerwona 400 gramów
sól 3 łyżek stołowych
ocet 0,5 litrów
cukier 300 gramów
kurkuma suszona 2 łyżek stołowych
koper suszony 2 łyżek stołowych
gorczyca 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Wyszorowane ogórki, nie obierając, pokroić w plastry grubości 1 cm. Oczyszczoną cebulę pokroić na grube talarki. Oczyszczona paprykę pokroić na paski. Wszystkie warzywa wymieszać, posypać solą, przykryć i odstawić do lodówki na noc.
Zalewa: wymieszać ocet, cukier, kurkumę, koper i gorczycę. Gotować na małym ogniu 10 minut.
Umyte słoje napełniać warzywami razem z powstałym sokiem, wlać wrzącą zalewę i natychmiast zamykać. Słoiki postawić na 2 minuty do góry dnem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Przetwory weg.
Komentarze:
Autor: kasia30
Data: 2010-08-13
Ogórki wspaniałe,może trochę dużo octu.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10852/Ogorki-po-szwedzku