Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ogórki 750 gramów
cebula 600 gramów
papryka czerwona 400 gramów
sól 3 łyżek stołowych
ocet 0,5 litrów
cukier 300 gramów
kurkuma suszona 2 łyżek stołowych
koper suszony 2 łyżek stołowych
gorczyca 1 łyżek stołowychWykonanie:Wyszorowane
ogórki, nie obierając, pokroić w plastry grubości 1 cm. Oczyszczoną
cebulę pokroić na grube talarki. Oczyszczona
paprykę pokroić na paski. Wszystkie warzywa wymieszać, posypać
solą, przykryć i odstawić do lodówki na noc.Zalewa: wymieszać
ocet,
cukier,
kurkumę,
koper i
gorczycę. Gotować na małym ogniu 10 minut.Umyte słoje napełniać warzywami razem z powstałym
sokiem, wlać wrzącą zalewę i natychmiast zamykać. Słoiki postawić na 2 minuty do góry dnem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Przetwory weg.Komentarze:Autor: kasia30Data: 2010-08-13
Ogórki wspaniałe,może trochę dużo
octu.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: