Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
gruszki 4 sztuk
ser ricotta 100 gramów
Cynamon 1 łyżek deserowych
miód 4 łyżek stołowych
biszkopty 3 sztukWykonanie:Umyte
gruszki przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne.
Owoce ułożyć w naczyniu do zapiekania, nafaszerować
serem ricotta, posypać
cynamonem i polać
miodem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopnia i zapiekać 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika
gruszki posypać pokruszonymi
biszkoptami i piec jeszcze 5 minut. Podawać na ciepło lub po schłodzeniu.Uwagi:
Miód można zastąpić
cukrem najlepiej brązowym, albo polać
syropem klonowym, a
biszkopty można zastąpić
herbatnikami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: