Wykonanie
Składniki :1,30 kg
szynki z dzika50 dag
wątróbki wieprzowej45 dag
karkówki3 duże
jajka2 duże
cebule3 duże świeże
grzybysól,
pieprz,
majeranek,
gałka muszkatołowa,
papryka mielona ostraok. 1/2 szklanki
kaszy manny
Przygotowanie:Surowe
mięso z dzika i
karkówkę mielimyUmytą
wątróbkę gotujemy z obraną
cebulą, dokładamy również kilka ziaren
pieprzu oraz
liść laurowy, solimy ( gotowałam ok.15 min.)Rozdrobnione
grzyby smażymy razem z pokrojoną
cebulą, studzimyPo przestudzeniu mielimy
wątróbkę oraz
grzyby z
cebuląMieszamy wszystko razemUbijamy
jajka, dosypujemy
kaszę mannę, mieszamy i dodajemy do masy
mięsnejDoprawiamy
solą,
pieprzem oraz ulubionymi
przyprawami, ja dodałam takie jak w przepisiePiekłam w foremce 25 x 11 cm ok. 1 godz. w temp.170 *C

Z podanej ilości wyszłyby mi pewnie 2 foremki pieczeni.Ja przełożyłam masę do 2 słoiczków i gotowałam je przez 2 kolejne dni po 1 godz.Będzie na później...

Smacznego.

A moja
poziomka ciągle owocuje, jesień ją nie powstrzymała :)