ßßß
Przygotowanie:Surowe mięso z dzika i karkówkę mielimyUmytą wątróbkę gotujemy z obraną cebulą, dokładamy również kilka ziaren pieprzu oraz liść laurowy, solimy ( gotowałam ok.15 min.)Rozdrobnione grzyby smażymy razem z pokrojoną cebulą, studzimyPo przestudzeniu mielimy wątróbkę oraz grzyby z cebuląMieszamy wszystko razemUbijamy jajka, dosypujemy kaszę mannę, mieszamy i dodajemy do masy mięsnejDoprawiamy solą, pieprzem oraz ulubionymi przyprawami, ja dodałam takie jak w przepisiePiekłam w foremce 25 x 11 cm ok. 1 godz. w temp.170 *C
Z podanej ilości wyszłyby mi pewnie 2 foremki pieczeni.Ja przełożyłam masę do 2 słoiczków i gotowałam je przez 2 kolejne dni po 1 godz.Będzie na później...
Smacznego.
A moja poziomka ciągle owocuje, jesień ją nie powstrzymała :)