Wykonanie

Dzień dobry słoneczka w tą pochmurną niedzielę, gdzie to słoneczko się schowało ? My dzisiaj odpoczywamy w
domku, nic nie planujemy. Oczywiście ja jak zawsze piekę
chleb i z pewnością jeszcze
spędzę troszkę czasu w kuchni, jakże mogłoby być inaczej. Mam dla was dzisiaj szybki i pyszny pomysł na obiad lub kolację, spotkanie z przyjaciółmi.
Ciasto francuskie to produkt, który zawsze jest w mojej lodówce, jak jest potrzeba to w ciągu kilku chwil można wyczarować coś pysznego, zarówno w wersji na słodko jak i na wytrawnie. Ja dodałam do ciasta
ser i
szynkę, ale wy możecie dać absolutnie wszystko, może być
szpinak,
serek,
mięso. Na co tylko macie ochotę. Za to kocham
ciasto francuskie, wystarczy kilka składników i już jest pyszne danie.Pozdrawiam was cieplutko i życzę fajnej, rodzinnej niedzieli. Smacznego.Składniki:- opakowanie
ciasta francuskiego-
ketchup- 10 plastrów
szynki- 10 plasterków
sera żółtego-
jajko do posmarowania ciasta-
sezam do posypania
Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy je na 10 części. Każdą z nich smarujemy
ketchupem, układamy pośrodku po plasterku
szynki i
sera.Zlepiamy ciasto pośrodku.Ciasto układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy rozbełtanym
jajkiem, posypujemy
sezamem.Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni, grzanie góra-dół przez 20-25 minut do zarumienienia.

