ßßß
Składniki:podwójna pierś z kurczaka250-300 g grubego makaronu250 g serka mascarponeok. 100 g suszonych pomidorów1 cebulasól, pieprzopcjonalnie do posypania natka pietruszki lub szczypiorekMakaron gotujemy w osolonej wodzie, powinien być al dente. Kurczaka kroimy w kostkę, można posypać papryką słodką, ostrą oraz solą i wrzucamy na rozgrzany na dużej patelni olej. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Po ok 5 minutach smażenia na patelnię wrzucamy cebulę. Smażymy, aż kurczak będzie usmażony. Dodajemy pocięte w paski pomidory, serek mascarpone, i dokładnie mieszamy. Możemy podlać małą olośćią wody. Kiedy serek się roztopi, wrzucamy na patelnię odcedzony makaron, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Trzymmay na ogniu jeszcze przez ok 3 minuty. Przekładamy na talerze, posypujemy zieleniną.Smacznego!