ßßß



Składniki:około 1 kg schabu bez kości30 dag dyni2 cebule30 dag wędzonego boczku,1 jajko3 łyżki bułki tartejpieprz ziołowy, tymianek suszony, czosnek suszony, papryka ostra, sól, majeranek, pieprzWykonanie:Kawałek mięsa myjemy i osuszamy. Schab nacinamy wzdłuż na całej długości mięsa w trzech miejscach – raz prosto na samym środku a dwa razy po bokach i nieco pod skosem. Schab nacieramy przyprawami. Zawijamy mięso w folię i wstawiamy do lodówki na około dobę.Boczek kroimy w małą kostkę i podsmażamy. Dodajemy drobno posiekaną cebulę i szklimy ją na boczku. Dynię kroimy w drobną kostkę i przekładamy do garnka. Podsmażamy na maśle, aż dynia będzie miękka. Mieszamy ostudzoną dynię z cebulą i boczkiem. Dobrze doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz mieszamy z jajkiem, bułką tartą. Tak przygotowanym nadzieniem wypełniamy nacięcia w mięsie, delikatnie obwiązujemy sznurkiem kuchennym i zawijamy w rękaw do pieczenia. Mięso wkładamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym na dnie tłuszczem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 70 minut. Pod koniec pieczenia można zdjąć folię z wierzchu, aby mięso się zarumieniło. Upieczone mięso kroimy w plastry po uprzednim schłodzeniu. Smacznego!Zadbane zęby to zdrowie i gwarancja pięknego uśmiechu przez długie lata. Internetowy sklep dentystyczny Lubdent to doskonałe miejsce, by zaopatrzyć się w profesjonalny sprzęt i najwyższej jakości akcesoria w atrakcyjnej cenie.