Wykonanie
Danie które robi się samo.Wystarczy pokroić
mięso oraz warzywa i wstawić do piekarnika.
Karkówka wychodzi niezwykle soczysta, krucha pieczona w towarzystwie pikantnej
fasoli konserwowej,
pieczarek i
cebuli jest wyśmienita.
1 kg.
karkówki500g.
pieczarek400g.
fasoli konserwowej w
sosie pomidorowym ( u mnie z
chili)2
cebule500 ml
przecieru pomidorowegotymianekbazyliasól,
pieprz1 łyżka
masła Przygotowanie:
Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w 2cm. plastry.Obrane
pieczarki w ćwiartki,
cebulę w pół plasterki.Do naczynia żaroodpornego włożyć łyżkę
masła.Układać warstwami: Plastry
karkówki,
cebuli oraz kawałki
pieczarek.Wyłożyć część
fasoli, polać przecierem oraz posypać
przyprawami i
ziołami.Czynność powtarzać do wykończenia składników, tak by ostatnią warstwą był
przecier pomidorowy.Piec 1 , 5 godz w piekarniku nagrzanym do 200st.
Smacznego