ßßß Cookit - przepis na Karkówka pieczona z pieczarkami i fasolą

Karkówka pieczona z pieczarkami i fasolą

nazwa

Wykonanie

Danie które robi się samo.Wystarczy pokroić mięso oraz warzywa i wstawić do piekarnika. Karkówka wychodzi niezwykle soczysta, krucha pieczona w towarzystwie pikantnej fasoli konserwowej, pieczarek i cebuli jest wyśmienita.
1 kg. karkówki
500g. pieczarek
400g. fasoli konserwowej w sosie pomidorowym ( u mnie z chili)
2 cebule
500 ml przecieru pomidorowego
tymianek
bazylia
sól, pieprz
1 łyżka masła Przygotowanie: Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w 2cm. plastry.
Obrane pieczarki w ćwiartki, cebulę w pół plasterki.
Do naczynia żaroodpornego włożyć łyżkę masła.
Układać warstwami: Plastry karkówki, cebuli oraz kawałki pieczarek.
Wyłożyć część fasoli, polać przecierem oraz posypać przyprawami i ziołami.
Czynność powtarzać do wykończenia składników, tak by ostatnią warstwą był przecier pomidorowy.
Piec 1 , 5 godz w piekarniku nagrzanym do 200st.
Smacznego
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/karkowka-pieczona-z-pieczarkami-i-fasola