Wykonanie

Uwielbiam gofry, nie wiem co one mają w sobie takiego, że nie można się im oprzeć. I
powiem wam, że tu wcale nie chodzi o te wszystkie dodatki -
owoce,
bitą śmietanę czy jakieś słodkie polewy. Same gofry, w zasadzie bez niczego to moja wielka miłość. I robię je tak raz w tygodniu, różne wersje, różne składniki, różne
mąki. Na śniadanie, na wycieczkę, jako posiłek w pracy czy w szkole, na obiad, na imprezkę, na rower. Sprawdzają się zawsze i smakują każdemu. To co - kto wpada na goferka ?Cudownego dnia wam życzę i dużo uśmiechu.Składniki:- 2
jajka- 2 łyżki erytrolu (lub innego
cukru)- 200 ml
mleka- 200 ml
maślanki- 300 g
mąki pszennej- 70 ml
oleju kokosowego- czubata łyżeczka
proszku do pieczenia- 50 g odżywki
białkowej (można pominąć)
Jajka miksujemy razem z erytrolem, dodajemy
mleko i
maślankę oraz roztopiony
olej koksowy, ponownie miksujemy. Wsypujemy
mąkę,
proszek do pieczenia i odżywkę
białkową. Wszystko razem zmiksować.Rozgrzewamy gofrownicę, łyżką nakładamy porcję ciasta i pieczemy gofry na rumiano. Układamy je na kratce, aby przestygły. Podajemy same, z
owocami,
dżemem. Są naprawdę pyszne.