ßßß
Składniki:4 piersi z kurczaka1/2 kg pieczarekcebula2 ząbki czosnkupęczek natki pietruszki2-3 łyżki masła100g parmezanusól, pieprzPanierka:2-3 łyżki bułki tartej100g parmezanuolejSposób przygotowania przepisu:Mięso oczyścić ,osuszyć papierowym ręcznikiem, rozciąć na kształt prostokąta, delikatnie rozbić, posypać pieprzem i soląPieczarki oczyścić,cebulę obrać , razem z pieczarkami pokroić w kostkę, czosnek posiekać, wszystko udusić na maśle, dodać sól i pieprz do smaku, posiekaną pietruszkę . Przestudzić, dodać starty ser, wymieszać.Bułkę tartą wymieszać ze startym na tarce parmezanem. Na mięso rozłożyć pieczarki, zwinąć w roladki. Wysmarować dokładnie olejem, obtoczyć w panierce z parmezanu.Mięso ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania, posypać pozostałą panierką, piekarnik nagrzać do 180*C, piec około 40 minut.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab