ßßß
Kruche ciasto:300g masła lub margaryny600g mąki6 żółtek3 łyżki kwaśnej śmietany3 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki cukru pudrucukier waniliowyPiana:6 białek200g orzechów włoskich100g płatków migdałowych150g cukru pudruPowidła śliwkoweMasa:300g masła2,5 szkl mleka250g cukru pudru5 żółtek4 łyżki mąki pszennej4 łyżki maki ziemniaczanejcukier waniliowySposób przygotowania przepisu:Ciasto: Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać proszek do pieczenia, cukier puder i waniliowy, żółtka, śmietanę , wyrobić kruche ciasto. Schłodzić. Podzielić na 3 części.Jedną część ciasta rozwałkować , wyłożyć do formy, posmarować powidłami.Składniki na pianę podzielić na 3 części. Białka ubić z cukrem pudrem i waniliowym, wyłożyć na ciasto, posypać posiekanymi orzechami. Piec około 30 minut w 180*C.Tak samo wykonać pozostałe 2 ciasta, na ostatnie zamiast orzechów posypać płatki migdałowe.Masa: Z podanych składników ugotować budyń, wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i waniliowym, dodawać wystudzony budyń. Masę podzielić na 2 części, przełożyć placki.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab