Wykonanie
HomeNa SłodkoCiastaPychotka31MarPychotkaLoading...0 KomentarzyKruche placki,
beza,
orzechy,
migdały i pyszny krem.
Kruche ciasto:300g
masła lub
margaryny600g
mąki6
żółtek3 łyżki kwaśnej
śmietany3 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżki
cukru pudrucukier waniliowyPiana:6
białek200g
orzechów włoskich100g
płatków migdałowych150g
cukru pudruPowidła śliwkoweMasa:300g
masła2,5 szkl
mleka250g
cukru pudru5
żółtek4 łyżki
mąki pszennej4 łyżki
maki ziemniaczanejcukier waniliowySposób przygotowania przepisu:Ciasto:
Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać
proszek do pieczenia,
cukier puder i
waniliowy,
żółtka,
śmietanę , wyrobić kruche ciasto. Schłodzić. Podzielić na 3 części.Jedną część ciasta rozwałkować , wyłożyć do formy, posmarować powidłami.Składniki na pianę podzielić na 3 części.
Białka ubić z
cukrem pudrem i
waniliowym, wyłożyć na ciasto, posypać posiekanymi
orzechami. Piec około 30 minut w 180*C.Tak samo wykonać pozostałe 2 ciasta, na ostatnie zamiast
orzechów posypać
płatki migdałowe.Masa: Z podanych składników ugotować
budyń, wystudzić.
Masło utrzeć z
cukrem pudrem i
waniliowym, dodawać wystudzony
budyń. Masę podzielić na 2 części, przełożyć placki.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab