ßßß
Przez Marzena 18 grudnia 2018Składnikikasza jaglana - 1 szklankamleko roślinne - 2 1/2 szklankiczekolada wegańska - 2 sztuki (2 x 100 gram)olej kokosowy - 3 łyżkibrązowy cukier lub cukier kokosowy lub pasta daktylowa - 2-3 łyżkiwanilia - 1/2 łyżeczkimleko kokosowe (bardzo gęste) - 1/2 szklanki i 2 łyżkimleko sojowe kokosowe w proszku - 3-4 łyżkiwiśnie z puszki lub maliny - 1 sztukaciasteczek wegańskie - 1 opakowanieInstrukcjeCiasteczka miksujemy w blenderze ma wyjść ok. 1 szklanki pokruszonych ciastek. Wysypujemy ciastka z blendera do miski, dodajemy olej kokosowy i dokładnie mieszamy. Wsypujemy do foremki i ugniatamy. Wykładamy na spodzie jedną warstwę wiśni.Kaszę podprażamy na patelni, przepłukujemy gorącą wodą i gotujemy w dwóch i pół szklankach mleka lub wody dodając 1 łyżkę brązowego cukru i 1 łyżeczkę soli.Do ugotowanej i jeszcze gorącej kaszy dodajemy 1 czekoladę, 1/2 szklanki mleka kokosowego i olej kokosowy. Dosładzamy jeżeli mamy taką potrzebę. Po wymieszaniu wlewamy zawartość do blendera i miksujemy dokładnie na jednolitą masę.Wylewamy na ciasto w foremce i zostawiamy w lodówce do wystygnięcia.Polewa czekoladowa: 1 czekoladę rozpuszczamy z 2 łyżkami mleka kokosowego i 1 łyżką cukru.gdy ciasto wystygnie, to polewamy polewą czekoladową i układamy wiśnie na górze.