Wykonanie
O kremie speculoos słyszałam już dawno, wy na pewno też, gdyż pojawia się na wielu blogach.Bardzo ciekawił mnie smak tego smakołyku, a ostatnio robiąc porządki,natrafiłam na paczkę
ciasteczek korzennych
,więc postanowiłam przyrządzić ten krem.Można nim smarować kanapki, naleśniki, ciasteczka, placki czy inne pyszności.Polecam także każdemu, kto jest fanem wyjadania kremów prosto ze słoiczka :)PRZEPIS200g ciasteczek korzennych60g miodu30g brązowego cukru100g białej czekoalady125ml mleka50ml olejuCiasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 150 stopni piekarnika na 10 minut. Ciasteczka zmiksować na proszek. W garnuszku podgrzać mleko, cukier, miód i czekoladę, zalać zmiksowane ciasteczka. Dobrze wymieszać i na końcu dodać olej. Wymieszać jeszcze raz. Wlać jeszcze płynny do słoiczków. Po ostygnięciu przechowywać w lodówce.Udanego weekendu! :)