Wykonanie
Przez Marzena 6 lipca 2017Akurat sezon na
maliny rozpoczęty, rodzinka na wakacjach a zjadło by się coś słodkiego. W necie natomiast same "duże" przepisy a nawet ja, najwierniejsza fanka jagielnika nie
będę go jadła przez cały tydzień!Zmotywowana taką sytuacją wymyśliłam ten wyśmienity przepis na sernik dla snigielki nr 2. Poszukajcie u siebie jakieś małe naczynie. Moje o ile dobrze pamiętam miało wysokość 7 cm i średnicę 15 cm... i do roboty.
Składnikiugotowana
kasza jaglana - 1 szkalnka
mleko kokosowe (bardzo gęste) - 1 szklankacarob (karob) - 2 łyżki
brązowy cukier lub
kokosowy - 3-4 łyżkiświeże
maliny - 1 opakowanie
olej kokosowy rozpuszczony lub rozposzczonej
czekolady wegańskiej - 2 łyżkiInstrukcjeJeszcze ciepłą
kaszę jaglaną miskujemy w blenderze ze wszystkimi składnikami oprócz
malin.Na dnie naczynia układamy
maliny wylewamy
kaszę jagalaną i układamy
maliny na górze.Wstawiamy do lodówki aby nasz deserek dobrze się schłodził.Każdą
kaszę jaglaną którą chcemy użyć do deseru należy najpierw przed gotowaniem podprażyć na suchej patelni do lekko brązowego koloru.kliknij - KAROB