ßßß
Przez Marzena 6 lipca 2017Akurat sezon na maliny rozpoczęty, rodzinka na wakacjach a zjadło by się coś słodkiego. W necie natomiast same "duże" przepisy a nawet ja, najwierniejsza fanka jagielnika nie będę go jadła przez cały tydzień!Zmotywowana taką sytuacją wymyśliłam ten wyśmienity przepis na sernik dla snigielki nr 2. Poszukajcie u siebie jakieś małe naczynie. Moje o ile dobrze pamiętam miało wysokość 7 cm i średnicę 15 cm... i do roboty.
Składnikiugotowana kasza jaglana - 1 szkalnkamleko kokosowe (bardzo gęste) - 1 szklankacarob (karob) - 2 łyżkibrązowy cukier lub kokosowy - 3-4 łyżkiświeże maliny - 1 opakowanieolej kokosowy rozpuszczony lub rozposzczonej czekolady wegańskiej - 2 łyżkiInstrukcjeJeszcze ciepłą kaszę jaglaną miskujemy w blenderze ze wszystkimi składnikami oprócz malin.Na dnie naczynia układamy maliny wylewamy kaszę jagalaną i układamy maliny na górze.Wstawiamy do lodówki aby nasz deserek dobrze się schłodził.Każdą kaszę jaglaną którą chcemy użyć do deseru należy najpierw przed gotowaniem podprażyć na suchej patelni do lekko brązowego koloru.kliknij - KAROB