« Sałatka porowaKruche serduszka z czekoladą »Klasyczna smażona kiełbasa podana na miksie sałaty z warzywami, które powodują że danie nabiera lekkości.Smażona kiełbasa z cebulą i sałatkąSkładniki:1 laska kiełbasy wiejskiej wieprzowej (u mnie z cielęcina)garść miksu różnych sałatmała marchewkakilka pomidorków koktajlowych1 średnia cebula1 mała łyżka olejukokosowegoKiełbasę kroimy na 4 części i nacinamy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę z obu stron. Do podsmażonej kiełbasy dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i podsmażamy. W między czasie na talerzu układamy sałatę, na sałatę obieraczką kroimy marchewkę, dodajemy pomidorki koktajlowe. Na przygotowaną sałatę wykładamy usmażoną kiełbasę z cebulą. Doprawiamy musztardą. Smacznego !!!wtorek, 13 lutego 2018, bryssskapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyKluski śląskieChyba nie ma osoby która by nie jadła klusek śląskich. Są to najprostsze z wszystkich klusek jakie mi się do tej pory zdarzyło zrobić. Jędrne, delikatne z dziurBigos po myśliwskuBigos po myśliwsku gotowałam na święta, ale robię go kilka razy w roku. Ja ubóstwiam jego smak, który trudno mi jest opisać, po prostu wyśmienity. Potrawa bardzPierogi z grzybami i kapustąSkładniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 2 żółtka szczypta soli 1 szklanka bardzo ciepłej wody 2 łyżki oleju Składniki na farsz: 0.5 litra kwaszonejTrackBackKomentarze