Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Walentynki-Tort WalentynkowyNaszła mnie ochota na coś szybkiego kalorycznego i jak to mówią niebo w gębie. Pewnie też lubicie pizze, pizzerin-ki no bo kto może ich nie lubić. Polecam na różne okazję od walentynek po dzień kobiet czy urodziny.Składniki :
mąka bułkowa( typ 650) 400 g
woda ciepła 2 szklanki
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
drożdże świeże 30 gDodatkowo:
zioła prowansalskie 2 łyżeczki
bazylia 2 łyżeczki
oregano 2 łyżeczki
keczuppieczarki 400 g
papryka czerwona 1 szt
ogórek kiszony 3 szt
ser podlaski 250 g
ser morski 250 gWykonanie:Do misy wsypujemy przesianą
mąkę i robimy w niej dołek.Do szklanki wlewamy ciepłą
wodę wsypujemy
cukier i dodajemy
drożdże, rozpuszczamy. Przelewamy do dołka w
mące i delikatnie mieszamy, tak aby powstała zawiesina. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy pod przykryciem na 15 minut.
Drożdże pięknie pracują więc dodajemy resztę ciepłej
wody i
sól .Wyrabiamy ciasto tak aby odchodziło od rąk. Przykrywamy je i zostawiamy do wyrośnięcia na 40 minut. Formę płaską wykładamy papierem do pieczenia . Formujemy dłońmi kuleczki i spłaszczamy je układamy w odstępach. Smarujemy
keczupem posypujemy
ziołami.
Pieczarki starte i przesmażone i ostudzone kładziemy na nasze pizzer-inkach i zostawiamy na jakieś 15 minut by wyrosły.Posypujemy pokrojoną drobno
papryką i plasterki
ogórka kiszonego. Pieczemy koło 25 minut w 170 stopniach na środkowym poziomie piekarnika. Kiedy już są upieczone kładziemy
ser na przepina morski i podlaski.
Mieszanina
serów jest bardzo smaczna i polecam wam tak spróbować.
czwartek, 15 lutego 2018, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyPizza z
grzybami leśnymiBardzo dobry obiadek dziś był. Pizza domowa i z tym co lubię czyli
grzyby leśne
papryka i
kiszony ogórek. Rewelacja,nadal czuje ten smak na końcu
języka. SkładnMini pizza z
kawiorem z
bakłażana- rewelacja.Dostałam przepyszny
kawior z
bakłażana od Proeco-Polska Te pyszności wyprodukowane są wyłącznie z naturalnych składników wolne oPodpłomyki według JoannyCoś innego do pochrupania, wiadomo to nie
chipsy , Jednak dzisiejszego popołudnia zostały zastąpione jako przekąska. Składniki:
mąka chlebowa Młynomag &nO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter