ßßß
Ciasto:mąka tortowa 300 gramwoda letnia 1 szklanka ( jak za mało to dodać)drożdże świeże 25 gramszczypta soliłyżeczka cukruPrzyprawybazylia , oregano, zioła prowansalskie po 1 łyżeczkaDodatkowo:filety z makreli w pomidorach 170gkeczup na spód ciastaser 10 plastrówpieczarki 6 sztWykonanieDo miski wsypujemy mąkę , robimy dołekDrożdże rozpuszczamy w pół szklanki wody , dodajemy łyżeczkę cukru i 2 łyżki mąki.Zostawiamy na 15 minut pod ściereczką .Do dołka w mące dodajemy pozostała wodę i rozczyn z drożdży , wyrabiamy ciasto. Wałkujmy okrąg i przekładamy ciasto na blaszkę do pieczenia.Polewamy keczupem na cały spód i posypujemy ziołami. Kroimy pieczarki i kładziemy na pizze.Do pieca na 20 minut trafia i piecze się w 170 stopniach .Wyjmujemy kładziemy ser i chwile trzymamy do rozpuszczenia.Pizze przekładamy na talerz i na rozpuszczonym serze kładziemy kawałki makreli w pomidorach .Smakuje przepysznie.Co do puszki rybnej - Bardzo smakowała nam w postaci podanej na pizzy .
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blogzamów newsletter